måndag 15 augusti 2016

LAG SM 2016 - Göta Kanal (Norsholm/Bråttom)

Kort reportage från helgens drabbning!

Först givetvis ett stor grattis till Constellation och ett stort tack till SWEA som återigen genomför en väl arrangerad tävling.

Vårt lag (MAU) fortsatte tyvärr vår tradition att ligga i absoluta bottenskiktet och vi var återigen i läget att målsättningen dag II var att undvika sistaplaceringen! Det lyckades vi med men resultatmässigt i övrigt lämnar vi det vid detta. Ur mitt personliga perspektiv har har mycket lärdomar dragits men som vanligt finns oändligt mycket mer att lära sig.

Merparten av MAU åkte ner under fredagen med en sista taktikdiskussion och burgare på Kapten Bille's i Norsholm. Vår 4:e lagmedlem anslöt under lördag morgon tillsammans med betesleveransen lagom till vår avfärd mot Bråttom. Vår jokers och bloodworms från metmask hade ankommit landet kvällen innan och var i toppskick. Långt från den gråbruna röran som många team fick köra med under föregående år.

Kvällen innan lottade vi sektionerna inom teamet och ordningen vi hamnade på under de våda dagarna var:
A - Mats
B - Jonas
C - Jamie
D - Johan

Lottdragning första dagen gav peg 14 och min upptackling fokuserade på TP på en kort och en långplats med rullspö som backup. Givet vindarna trodde jag inte på att jag skulle kunna fiska waggler effektivt så jag drog upp ett lätt feederspö som i princip vart oanvänt under lördagen. Likaså åkte ett löjspö upp som likaså vart oanvänt. Min långplats var på 11.5m och kortplatsen ungefär 7,5-8 meter ut.

Riggar generellt var 0,3g, 0,5g, 0,75g och så här i efterhand borde jag riggat upp betydligt tyngre saker då blåsten gjorde det svårt att hålla spöt och jag borde prioriterat att snabbare få ner ett bete på peggen än en känslighet i tacklet. Mäsket generellt under helgen en finmald blandning från Swedbait som blandades 50/50 med terre de somme. Koppade allt i grunden och drog i 4 bollar på långplatsen och 2 på kortplatsen. Tillsammans hade de 120ml jokers och så här i efterhand borde jag kört lite hårdare första dagen. Fisket var initialt okay med miniskimmers, småmört, enstaka abborre men efter första timmen utvecklades det hela till en seg historia med snorgärs osv. Vägde in 32 fisk på 880 gram med samma vikt som peggen innan och en delad plats och 9,5 poäng. Merparten av de höga vikterna var tidigare på sektionen så jag klarade att hålla undan för alla på platserna upp mot sektion B.

Söndagen förberedes i liknande stil. Även om jag dagen innan insåg att jag körde mycket för lätta riggar så höll jag fast i väldigt lätta saker då vinden dött ut. Körde riggar mellan 0,5 till 1,25g med samma uppsättning av 2 riggar för kort TP och 4 riggar för lång TP. I grunden ökade jag mängden jokers lite vilket jag i efterhand borde skippat. Hade jag kört omvända mängder söndagen och lördagen gissar jag så här i efterhand att jag hamnat bättre till. Mäsket återigen en fin blandning från Swedbait blandat 50/50 med terre de somme. Hade 10 fiskar första timmen, merparten småmört och miniskimmers med en bonusskimmer på gissningsvis 250g. Sista 3 timmarna i princip bara snorgärs vilket gick upp totalen till 50 fisk men endast 730 gram. När vågen kom var jag likväl 3:a på detta och lyckades klara 6 poäng på sektionen för en total på 15,5 poäng över helgen. Stora behållningen söndagen var att sitta brevid sektionssegrande Mikael Tono för en uppvisning i snabbfiske efter små mört och skimmers


Fina BW

Härligt röda JokersEngwall från SWEA styr upp tillställningen


Utsikt mot starten första dagen

Hälften av det jag koppade i första dagen fördelat på två platser

Det tropiska skyfallet andra dagen som gjorde det mesta blött under upptacklingen

Grunden som koppades i andra dagen fördelat på två platser

Utsikt mot starten andra dagen i betydligt trevligare förhållanden

Utsikt ner mot slutet av A och de resterande sektionera 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar