söndag 21 juni 2009

Kortrapport!

Ute på ett pass igen idag efter några veckor utan fiske. Körde hemmavattnet vid Ältasjön och den vanliga sträckan i hopp om att braxen skulle kommit igång. För att få lite mer fisketid denna gången körde jag mycket förberedelser hemma och blandade kvällen innan upp 3 kilo MVDE Super Match. En lätt efterfuktning på morgonen och sedan var man redo. 

Taktiken var att köra 13m TP och försöka få igång braxen, mäskade upp med 6-7 apelsiner vid starten och fick uppenbarligen in ett gigantisk stim småmört som sedan gjorde livet surt för mig resten av passet. Trodde först jag körde för grova saker med runt 2,5-3 meter vattendjup och mellan 1,25 och 1,5g flöten men även med så grova grejer var det svårt att komma ner till botten utan att någon mört på 40-50g hakade på. För att göra det ännu värre så var det ofta en sarv eller mini-mört tog betet under tiden man försökte skeppa ut spöt till full längd. Inte så man borde klaga när man får för mycket fisk men för att slipa på min TP taktik hade det varit bättre med lugnare förhållanden. Ett tag gick jag även över på långspö på 7 meter och en bulle på 3g för att komma ner till botten och medelvikten steg rätt ordentligt men tyvärr gick hastigheten i motsatt riktning. Höjdpunkten på dagen var dessutom när en sutare på straxt under 2 kilo tog min dubbla maggot och var nära att ta med sig spöt ut. Rätt roligt att drilla en sådan på 7 meters men ett tag var det nära att jag klev av boxen och började knalla längs stranden med spöt. 

I och med att ingen brax visade sig drog jag till slut upp ett feederspö och drog ut 10 feeders fulla med mäsk och mat 30-40 meter ut. Uppenbarligen fullt med småmört här med i och med att toppen ofta dansade omkring ordentligt men inget fanns på när man försökte kroka. Fick aldrig riktigt till tekniken och så här i efterhand borde jag blyat upp tafsen eller något för  att försöka hålla den på botten. Uppenbarligen skrämde inte en 12:a med fet mask och maggot cocktail mörten för vad man än gjorde fick man falska napp. 

Efter rätt exakt 4 timmar gav jag upp och vägde in på 5307g mört och (en) sutare. Hade det inte varit för den sistnämnda hade nog passet varit rätt misslyckat men nu var det en rolig bonusfisk som gjorde dagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar