söndag 20 mars 2011

Jakten på ett optimalt sidobord

Idag kör jag med ett Preston Mega Side Tray som är helt klart okay. Även om namnet antyder att det är gigantiskt så specificerar Preston att måtten är 600mm x 400mm men eftersom det går bort en den bredd och längd pga de tjocka kanterna är den faktiska plana ytan endast 500mm x 345mm. Ställer man upp 2-3 Maggibox är halva ytan använd och lite ytterligare saker och sedan är det snabbt fullt. Givet priset och byggkvaliteten måste jag dock säga att det är en bra produkt med vissa förbättringspunkter. En av dessa är förbättringspunkter är tex att man bör borra upp några däneringshål i hörnen då bordet annars kommer fyllas med vatten vid regn. Några riktigt bra saker är annars att det blir ruskigt stabilt med två fästen i boxen och ett stödben. Likaså att man kan flytta stödbenets placering längs långsidan för att hitta bra underlag vid jobbiga stränder.


Preston Mega Side Tray

Kraven jag har på ett nytt sidobord är ungefär som följande:
- Stabilitet en självklarhet, det ska palla en hink mäsk och att användas som arbetsyta under förberedelser
- Snabbt och enkelt att få upp på plats
- Ett sidobord totalt och inte flera mindre (om inte det är sista utvägen)
- Innermått, eller måtten på den platta ytan innanför kanten, på 500mm x 600mm.
- 3 fästpunkter eller fler varav gärna två av dessa i boxen. Ett stödben är tillräckligt att justera och det är tillräckligt många ben att justera på boxen och andra tillbehör redan som det är idag.
- Det måste vara Transporterbart / Ihopfällbart så att det går att fästa på boxen tex under transport eller vika
ner till mindre mått för att få plats i keepnetfodral eller en carry all. Min Mega Side Tray passar idag tex perfekt i keepnetfickan på min carry all även om fästna för benen sticker ut en del.

Kandidaterna jag kollat på så här långt är

Rive's gigantiska med 670mm x 510 mm mått men fel pris (£124.90!!!) och tyvärr måste man komplettera med stödben.  Frågan är även hur transporterbart det är?


Matchbox's största på 660mm x 520mm och rimligare pris (£60) där ben ingår och det dessutom verkar vara ihopfällbart


Colmic's största till One-boxarna som jag tyvärr inte hittar någon länkbar bild till just nu


Har förutom de listade ovan skummat igenom vad Sensas, Traper, Daiwa, Maver och Milo har att erbjuda utan att hitta något. Tubertini återstår att undersöka.


Fler förslag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar