lördag 16 maj 2009

Fiskefri helg!

Helgen blir garanterat fiskefri :/ 

Lägenheten ska visas på söndag och förhoppningsvis bli såld nästa vecka, så för familjefridens skull är ett fiskepass inte att tänka på utan det blir städning och röjning av grejer istället. 

Mitt (snart i alla fall) Colmic TP har transporterats några mil inom tyskland nu och det börjar synas på GLS hemsida, ska bli intressant och se hur lång tid det tar upp hit. Förhoppningsvis har man det till nästa helg där man borde kunna klämma in minst två pass med det. Har även beställt en del småplock från metecentrum för att kunna köra TP, några bung's, något paket solid elastic , en polegard och ett gäng connectors. Hoppas nu det sitter intern PFTE i topparna redan som det ser ut på bilderna för annars kan det bli snabborder eller frustration nästa helg. Otroligt förresten att en connector lätt kostar 15-20 pix styck! Förstår att det inte direkt är massupplagor i tillverkningen men det är ju bara frågan om en minimal plastbit där materialkostnad i stort sätt inte existerar. 

Från förra, och min första TP, säsong verkar det finnas lite TP-tacklel kvar som funkar till första passet så länge som det är hyfsat grunt vatten. Till gamla spöt passade de längdmässigt till en Top-3 så här blir de förhoppningsvis tillräckligt långa för en de första två delarna på spöt. Mitt gamla Milo TP ( Milo Roubaisienne Gerardix Silhouette Carp 1850) var förresten en historia för sig. 9 meter (9,5 med miniförlängare) med 9 delar så transportlängden var bara runt 120 cm. Lätt bananformat från start men grymt starkt när något av storlek hängde på. Nackdelarna var uppenbara med Top4:or som var knappt 3,6 meter och dessutom med de första 3 delarna modell teleskop vilket gjorde att man istort sätt fick trä i elastic från början i varje pass. Var 30 m minuter pussel varje gång man skulle ha upp mer än 2 toppar vid strandkanten och få rätt sträck i elasticen och takel på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar