torsdag 5 maj 2011

Jakten på ett optimalt sidobord, del 2

Har tidigare skrivit om min jakt på ett nytt sidobord, kör som sagt idag med ett Preston Mega Side Tray och är inte direkt toknöjd. Jag trivs inte med en separat betesbricka och ställer man upp 2-3 Maggibox så är halva ytan använd. Fram tills nyligen var jag helt inne på ett plant sidobord med ens stor yta för att få plats med allt men nu har jag funderat lite mer och är mer inne på en modell med 2-3 plastbackar där man valfritt man välja att köra mäsk eller utrustning i dessa. Får jag till en bra lösning med betesburkar tror jag en sådan lösning kommer nära både en bra lösning för mäsk och utrustning. Det som återstår att lösas är placering av beten. Bilden nedan visar Rive's lösning med ca 30x40cm stora lådor. Om jag förstått det rätt så vilar kanterna på lådorna endast på långsidorna så konstruktionen är riktigt enkel. Eftersom jag har fästen för 25mm ben och det endast behövs 3 sådana, lite aluminium och skruv samt två plastlådor är det som upplagt för ett GDS-projekt. Rive's lösning går på 70€ (+ ben) så målsättningen är givetvis att komma undan billigare eller till samma pris så länge som lösningen blir bättre. Dessutom ska jag försöka få in en Roost på bortre långsidan som självklart Rive säljer med för ytterligare runt 30€

Återstår att leta rätt på ett par bra plastlådor. Rive's på deras modell är 30 x 40cm, Sensas (och många fler tillverkare) har såll och lådor i storlek runt 50x35cm, Hammarplast har en lämplig back på 50 x 39cm. Någon med ett förslag så skriv en kommentar. Kanske dags att damma av några gamla Paterson framkallningsskålar från mörkrummet?


Ungefärlig målbild


...och en sådan på bortre långsidan...


2 kommentarer:

 1. Hej

  Tack för bilderna.
  Jag har gjort en egen med 3 st lådor i från Hammar plast. Du kan kolla på min Blogg så finns det bilder på hur jag har gjort.
  Tycker att det fungerar riktigt bra och låder finns det hos dom flesta butiker.

  Vi hörs.Kent

  SvaraRadera
 2. Det var mycket bra inspiration du hade där, synd att jag missade chansen att kolla in den närmare när vi var peggrannar. Siktar nog på köra i stort sätt exakt samma design, får ge dig och hammarplast lite cred sedan :)

  Såg en annan bild du hade på en liknande konstruktion men efter att ha kollat lite så antar jag att det är Rive-orginal som någon i VBMK kör med

  SvaraRadera